2013. szeptember 5., csütörtök

BARACK LEKVÁR { agave nektárral }



Barack szezon végén mi sem jobb, mint nekilátni egy kellemes baracklekvár főzésnek.
A konyha illata felemelő lesz miközben készül a lekvár és pár hónapig nem kell boltban lekvárt vásárolni.
Múlt héten sikerült egy hatalmas nagy zacskó érett, édes őszibarackra szert tennem a közeli piacon.
Egyébként is nagyon szeretjük az őszibarackot, de lekvárnak kimondottan imádják a fiúk és természetesen jómagam is.
Pár hozzávalóval, egészen pontosan 3 hozzávalóval 1,5 óra alatt elkészültek ezek a nagyon cuki üvegek ,teli finom barack lekvárral.
Nem használtam különös berakási módszert, a megtöltött üvegeket 10 percig főztem forró vizben. 
Ehhez a recepthez Agave nektárt használtam, amit természetesen helyetesíthetsz cukorral.
Ha van a hűtődben néhány megmaradt barack,láss neki, nem fogod megbánni.
Tökéletes lehet ajándékba is barátoknak egy ilyen csini lekváros üveg.


...íme,az érett barackok...





BARACK LEKVÁR


HOZZÁVALÓK:

6 pohár szeletelt barack
2.5 pohár agave nektár vagy 3 pohár cukor
2 kk. citromlé

ELKÉSZÍTÉS

1, Mossuk és hámozzuk meg a barckokat
2, Szeleteljük fel kockára, vagy kisebb darabokra
3, Egy közepes edénybe tegyük fel főni a barckot, agave nektárt { vagy cukrot }és citromlevet.
4, Alacsony hőfokon kavargassuk amig a barack kezd sűrűsödni{ kb 1 óra }
5, Ellenőrízzük a lekvár állagát egy kanállal. Ha a kanálról lefolyik a lekvár akkor még hagyjuk sűrűsüdni.
10, Töltsük fel az üvegeket, majd forraljuk 10 percig a lezárt üvegeket egy nagy edényben.

Recept forrás Ashleyneese.com






Tökéletes lehet ajándékba  barátoknak vagy család tagoknak egy ilyen csini lekváros üveg.


Ha tetszik amit látsz, gyere és csatlakozz

     
 photo EF115F2DC23BDCEF2836A0DC4259602E_zps46160045.png

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover