Barack szezon végén mi sem jobb, mint nekilátni egy kellemes baracklekvár főzésnek.
A konyha illata felemelő lesz miközben készül a lekvár és pár hónapig nem kell boltban lekvárt vásárolni.
Múlt héten sikerült egy hatalmas nagy zacskó érett, édes őszibarackra szert tennem a közeli piacon.
Egyébként is nagyon szeretjük az őszibarackot, de lekvárnak kimondottan imádják a fiúk és természetesen jómagam is.
Pár hozzávalóval, egészen pontosan 3 hozzávalóval 1,5 óra alatt elkészültek ezek a nagyon cuki üvegek ,teli finom barack lekvárral.
Nem használtam különös berakási módszert, a megtöltött üvegeket 10 percig főztem forró vizben.
Ehhez a recepthez Agave nektárt használtam, amit természetesen helyetesíthetsz cukorral.
Ha van a hűtődben néhány megmaradt barack,láss neki, nem fogod megbánni.
Tökéletes lehet ajándékba is barátoknak egy ilyen csini lekváros üveg.
...íme,az érett barackok...
BARACK LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
6 pohár szeletelt barack
2.5 pohár agave nektár vagy 3 pohár cukor
2 kk. citromlé
ELKÉSZÍTÉS
1, Mossuk és hámozzuk meg a barckokat
2, Szeleteljük fel kockára, vagy kisebb darabokra
3, Egy közepes edénybe tegyük fel főni a barckot, agave nektárt { vagy cukrot }és citromlevet.
4, Alacsony hőfokon kavargassuk amig a barack kezd sűrűsödni{ kb 1 óra }
5, Ellenőrízzük a lekvár állagát egy kanállal. Ha a kanálról lefolyik a lekvár akkor még hagyjuk sűrűsüdni.
10, Töltsük fel az üvegeket, majd forraljuk 10 percig a lezárt üvegeket egy nagy edényben.
Recept forrás Ashleyneese.com
Tökéletes lehet ajándékba barátoknak vagy család tagoknak egy ilyen csini lekváros üveg.
Ha tetszik amit látsz, gyere és csatlakozz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése