2013. augusztus 26., hétfő

ALMÁS LEVÉL


Hamarosan itt vannak az őszi, kicsit hüvös és nedves reggelek.
El sem hiszem, hogy milyen hamar elröpült ez a nyár.
Be kell, hogy ismerjem Én legalább annyira szeretem az Őszt, mint a nyarat.

SZERETEM

 -az őszi színeket
-a hüvös reggeleket
-a stilusos csizmákat viselni
-a narancssárga színt
-a csodálatos őszi faleveleket 
- a friss ropogás almát
és még sorolhatnám....

Ez a fantasztikus almás levél tökéletes egy kiadós reggelinek egy csésze forró kávéval vagy akár délutáni sütinek.
Most bizonyára azt gondolod, hogy te nem fogsz azért fél órával hamarabb fölébredni, hogy elkészítsd ezeket a finom almás leveleket.
 Ne aggodj, ezzel én is így vagyok. 
Elkészítheted délután is a leveleket és reggel gyorsan felmelegítheted a sütődben vagy mikróban. 
Fagyasztott leveles tésztát használj és akkor szuper gyors a folyamat.
Az almás töltelék 10 perc alatt kész és a sütés sem több, mint 15 perc.


                          
  ALMÁS LEVÉL

HOZZÁVALÓK

Almás töltelék

4-5 közepes alma
15 dkg barna cukor
1 dl víz
1 kk fahéj
1 Ek. Cukor
1 Ek liszt

Leveles tészta (fagyasztott)

Máz

10 dkg porcukor
1 Ek tej
1 Kk. Vanilia aroma


ELKÉSZÍTÉS

1, Az almát daraboljuk fel és tegyük egy edénybe a vizzel. Forraljuk föl és adjuk hozzá a cukrot illetve fahéjat. Kevergessük 5 percig lassú tüzön.
2. A cukrot keverjük el a liszttel és adjuk hozzá az almas keverékhez. Fözzük kb 5 percig.
3, A leveles tésztát nyujtsuk ki és osszuk 4 egyenő négyzetre.
4. Töltsük meg a tésztát az almas keverékkel , hajtsuk félbe, majd csipkedjük össze a széleit.
5. Süssük aranybarnára az leveles tésztának előírt hőfokon.
6, A porcukrot kervejük ki a tejjel és vanilia aromával, majd locsoljuk az almás levelélre.



Neked mi a kedvenc almás ételed vagy sütid?

Tetszik ami látsz?

Gyere és csatlakozz

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover