2013. szeptember 16., hétfő

GÖRÖG PARADICSOMOS ZÖLDBAB és CSIRKE KEBAB


 Kellemes Hétfőt nektek!
Ezentúl minden hétfőn recpettel foglak benneteket várni.
 Eddig is helyel közel tartottam ezt a rendszert, de azért voltak olyan hétfők amik kimaradtak.
Mai receptünk egy igazán fantasztikus tradicionális görög étel, paradicsomos zöldbab.
Minden évben ellátogatunk a helyi görög fesztivára, ahol rengetek finom, ízletes görög ételt szolgálnak illetve  részese lehetünk a görög kulúranak egy kicsit.
Mivel ez a fesztivál évente egyszer történik meg, ezért ezt a finom köretet itthon készítem már jó pár éve.
Zöldbab, paradicsom és egy nagy adag hagyma puhára főzve ami köretként tálalható húsfélékhez.
Legutóbb csirke kebabbal varázsoltam az asztalra, és megnyaltuk a 10 újjunkat utána.




 GÖRÖG PARADICSOMOS BAB

HOZZÁVALÓK

50 dkg zöldbab
30 dkg paradicsom vagy paradicsom konzerv
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Oliva olaj
½ kk oregano
Só és bors ízlés szerint
½ marék petrezselyem

Csirke kebab

2 csontozott csirkemell
½ fej hagyma egyéb zöldségek
Só és bors
Kebab pálca

ELKÉSZÍTÉS

1. Az apóra vágott hagymát pároljuk puhára olajon. {5-7 perc }
2. Adjuk hozzá a fokhagymát.
3. Rakjuk a hagymához a zöldbabot ,paradicsomot, sót, borsot és oregánót.
4. Lassú tűzön főzzük, amig a bab megpuhul. Adhatunk hozzá egy kis pohár vizet, ha nagyon lefő a paradicsom leve.
Mikor megfőtt keverjük bele az apróra vágott petrezselymet és egy utolsót rottyantsunk rajta.

Csirke Kebab
A kocára vágott csirkét fűszerezzük és szúrjuk fel a kebab páclánkra a zöldségekkel. Süssük aranybarnára.

 Forrás www.cabinetcooking.com



Jó Étvágyat hozzá! 

Ha tetszik amit látsz, gyere és csatlakozz!

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover