2012. december 27., csütörtök

Fokhagymás Zöldbab



A sok nagyon finom és egészségtelen karácsonyi étel és sütemény után-amitől ténylegesen úgy érzi magát az ember, hogy hízott legalábbis 5 kilótüü ideje elkezdeni az  egészségesebb táplálkozást.
Az egyik kedvenc köretem a fokhagymás zöldbab ...Ízletes, könnyen elkésíthető és nem utolsó sorban a kicsi fiacskám is nagyon szereti.
Ez a köret jó bármilyen típusú hússal: vörös húsokkal, baromfival, hallal.
A fokhagyma egy szükseges alapanyag mindenki otthonában. Én  fokhagymát szinte minden étel elkészítéséhez használok. Különleges ízt az ételnek.

Tudtad, hogy a fokhagyma valóban jót tesz az egészségnek ..? Egyes tanulmányok kimutatták, hogy csökkentik a szívbetegség kockázatát és bizonyos vizsgálatok kimutatták, hogy erősíti az immunrendszert.
Szóval mire várunk.?. Együnk sok fokhagymát.


Hozzávalók:

25-30 dkg zöldbab
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
só, bors ízlés szerint
2 evőkanál vaj
1 csésze víz

Elkészítés

Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben.
 Adjuk hozzá a  zöldbabot. Pároljuk 5 percig.
 Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, sót, borsot és vízet. Fedük le 5-8 percig, keverjük gyakran.




Kitűnő, ízletes köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover