Kezdjük a hetünket egy igen ízletes tészta recepttel.
Ez a kolbászos penne igazán családi kedvenc, ugyanis nem csak nekünk felnőttenek válik fogunkra, hanem a válogatós gyermekeink is megnyalják utána 10 újjukat.
Fél óra alatt elkészíthető és tökéletesen szolgál ebédként, de akár vacsoraként is.
Készítheted más tésztával is, én penne párti vagyok.
A kolbászt is ízlésednek megfelelően választd.
KOLBÁSZOS PENNE
HOZZÁVALÓK
Főző Kolbász
1 fej hagyma, kockázva
3 gerezd fokhagyma
2 ek.Oliva olaj
Csipet szárított erős paprika
1 marék spenót, friss vagy fagyasztott
1 konzerv szeletelt paradicsom
½ liter húslé
10 dkg Parmesan sajt
10 dkg reszelt sajt
Só és bors
Kifőzött penne tészta
ELKÉSZÍTÉS
1.A kolbászt szeleteljük fel és
olajon pritsuk meg 5 perc alatt.
2.Az apóra vágott hagymát és
fokhagymát adjuk a kolbászhoz és pároljuk puhára.
3.Keverjük bele a paradicsom
konzervet és húslét illetve sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3.Adjuk hozzá a spenótot és 10
percig főzzük fedő alatt.
4.Rakjuk bele a főtt tésztát,
parmezán sajtot és reszelt sajtot,
majd jól keverjük össze.
5.Tálaláskor parmezán sajjtal
szórjuk meg.
.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése