2013. január 6., vasárnap

Hogyan készítsünk baba tortát


Szeretném megmutatni, hogyan lehet egy egyszerű baba tortán elkészíteni, amely szinte minden szülinapos kislányt boldoggá lehet tenni. 
A szomszédom lánya  most ünnepelte 5. születésnapját és felajánlottam, hogy egy baba tortát készítek neki. 
Nagyon élveztem a torta elkészítését hiszen tudom, hogy a ket kisfiamnak csakis tűzoltós és dínós tortakat kell majd  a jövőben sütnöm.

 Ami szükseges ehhez a tortához

Elegendő Piskóta por 3 torta elkészítéshez vagy 3 adag piskóta hozzávalói
3 különböző méretű tortaforma (ha nincs 3 különböző méretű tortaformád, használhatsz azonos méretű tortaformát is csak akkor le kell vágni a széleket, hogy a szoknya formát kialakítsuk
1 baba
Vajas krém  (recept alább)
Fondant (recept alább



Süssük meg a tortákat és hagyjuk őket kihűlni. Amíg hűtjük a süteményeket,készítsük elő a vajas krémet. 
Néhány évvel ezelőtt találtam rá erre a nagyszerű vajas kreám  recepre.

 Vajas Krém

25 dkg vaj
5o dkg porcukor
1-4 teáskanál só
1 evőkanál vanilia kivonat
4 evőkanál tej

Elkészítés

Kézi mixerrel verjük habosra a vajat es adjukhozzá a porcukrot. Addig keverjük, amig teljesen sima krémet kapunk. Adjuk hozzá a vanilia aromát, sót és 2 evőkanál tejet.Ha nem vagyunk megelégedve a krém állagával ,adjunk hozzá tejet vagy porcukrot.
                                                          


Kenjük meg sütemény lapokat a vajas krémmel és fektessük egymásra őket.Miután jól összeragadnak a lapok  vágjuk le a széleit, hogy szoknya formája legyen.Vágjuk ki a közepén a tortát, hogy a babát bele tudjuk majd helyezni. Ha a baba hosszú ruhát visel tekerjük be a baba alját fóliával így megvédjük a ruhát a krémtől. 
Fedjük be az egész tortát a vajas krémmel, hogy jobban rátapadjon majd a fondant ami a tetejére lesz simitva.

Bevallom,fondantal nem könnyű dolgozni Az első fondantom a szemétben kötött ki ... de aztán rátaláltam egy tökéletes  Fondant  receptre.


Fondant

Hozzávalók

1 evőkanál natúr zselatin
50 ml hideg vizet
1 teáskanál mandula kivonat
1 dl  kukorica szirup (Ha a kukoricaszirup nem áll rendelkezésre, akkor helyettesítheti azt a következővel:  1-1/4 csésze cukor és 1/3 csésze vizet forraljunk össze, amíg szirupos lesz)
1 evőkanál glicerin
1  1/2kg porcukor
1/2 tk fehér növényi zsiradék

Elkészítés
Szórjuk a zselatint és hideg vizet egy kis tálba, és hagyjuk pihenni 2 percig,hogy megpuhuljon 
Helyezzük a tálat a mikrohullámúba 30 másodpercig, amíg a zselatin feloldódik
Adjuk hozzá a mandula kivonatot
Adjuk hozzá a kukorica szirupot, valamint a glicerint, és keverjük, amíg a keverék egyenletes és tiszta lesz
Szitáljunk 1 kiló cukort egy nagy tálba
Készítsünk egy lyukat a cukor közepén-és öntse a folyékony keveréket rá
Keverjük össze egy fakanállal, amíg a keverék  ragadós lesz
Szitáljuk a fennmaradó cukrot  a munkafelületre, és adjunk hozzá annyi cukrot amennyit felvesz
Dörzsöljük a növényi zsiradékot a hüvelykujjunkra és gyúrjuk bele a fondantba


Miután kinyujtottuk a fenti recept alapján elkészített fondantot takarjuk be a tortát a fondanttal.( Mérjük meg a magasságát a tortánknak és győződjünk meg róla,hogy a fondant elég széles. )
Vágjuk ki a közepén a fondantot, és tegyük a babát vissza a közepére.
A fondanttal díszíthejük tortánkat tetszés szerint. 


Kellemes SütéstAniko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover