2013. január 13., vasárnap

Almás Fasirt Kebab



Rengeteg étel készül nálam csirkéből és pulykából. Próbálok minél változatosabban főzőcskézni szárnyasokból. Ezt a receptet egy magazinban találtam és mióta kipróbáltuk azóta rajta van a kedvencek listáján.A fiúknál is nagy sikere van ,a pálcikás felszolgálás pedig kimondottan kedvükre szolgál.
Azt sem várják meg, hogy eléjük kerüljön a tányér...





Almás Fasirt Kebab

Hozzávalók:

15 dkg prézli
 5 dkg Parmezán sajt
1 tojás
1 kk  mustár
1 kk petrezselyem, friss vagy szárított
 só és bors ízlés szerint
1 közepes alma reszelve
45 dkg darált pulyka hús
2 evőkanál olaj

Édes Mártás:
2.5 dl almalé
0.5 dl juhar szirup
1 ek. bazsalikom ecet


Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a reszelt almát majd adjuk hozzá a darált húst. Ha jól összeállt a massza csináljunk kis gombócokat belőle.Süssük ki kevés olajban aranybarnára.

Édes Mártás
Egy kis edényben melegítsük fel a hozzávalókat és addig főzzük amíg kb fele mennyiségre csökken.

Szúrjuk a fasirtokat kebab páclára és locsoljuk meg az édes mártással..

Recept Parents Magazine (Oct 2011)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover