Rengeteg étel készül nálam csirkéből és pulykából. Próbálok minél változatosabban főzőcskézni szárnyasokból. Ezt a receptet egy magazinban találtam és mióta kipróbáltuk azóta rajta van a kedvencek listáján.A fiúknál is nagy sikere van ,a pálcikás felszolgálás pedig kimondottan kedvükre szolgál.
Azt sem várják meg, hogy eléjük kerüljön a tányér...
Almás Fasirt Kebab
Hozzávalók:
15 dkg prézli
5
dkg Parmezán sajt
1 tojás
1 kk mustár
1 kk petrezselyem, friss vagy szárított
só és bors ízlés szerint
1 közepes alma reszelve
45 dkg darált pulyka hús
2 evőkanál olaj
Édes
Mártás:
2.5 dl almalé
0.5 dl juhar szirup
1 ek. bazsalikom ecet
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a reszelt almát majd adjuk hozzá a darált húst. Ha jól összeállt a massza csináljunk kis
gombócokat belőle.Süssük ki kevés olajban aranybarnára.
Édes Mártás
Egy kis edényben melegítsük fel a
hozzávalókat és addig főzzük amíg kb fele mennyiségre csökken.
Szúrjuk a fasirtokat kebab páclára és locsoljuk
meg az édes mártással..
Recept Parents Magazine (Oct 2011)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése