Brokkolileves az egyik egészséges levesek közé sorolható kedvenc.Hamar elkészíthető ebédre, vagy akár vacsorára egyaránt.
Tele van C vitaminnal, úgyhogy nem csak felmelegít egy hideg téli napon de az egészségünknek is jót tesz. Az eredeti recept javasolja a leves lepürézését, miután a brokkoli megfőtt. Mivel mi nagyon szeretjük a brokkoli nagyobb darabjait egyben fogyasztni, így soha nem szoktam lepürézni.
Pürézett állapoban kiváló bébi ételként szolgálhat.
BROKKOLI LEVES
HOZZÁVALÓK
‘
4 evőkanál vaj
7o dkg friss broccoli
1 közepes fej hagyma, szeletelve
1 közepes répa, reszelve
2-3 evőkanál liszt
Só, bors ízlés szerint
1 liter húslé
1 dl tejszin
ELKÉSZÍTÉS
A vajat olvasszuk
fel egy nagyobb edényben. Adjuk hozzá a feldarabolt hagymát és pároljuk üvegesre,
majd tegyük bele a brokkolit, illetve a reszelt sárgarépát. Ízesítsük sóval és
borssal.
Pároljuk a
brokkolit és répát kb 8 percig, majd tegyük hozzá a lisztet, kavarjuk el és öntsük fel a
húslével. Főzzük kb 15 percig, amíg a brokkoli teljsen megpuhul. Pürézzuk
le turmix gépben és öntsük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt és
melegítsük 5 percig.
Tálaljuk
pirított kenyérdarabokkal.
FORRÁS Food network
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése