2013. március 1., péntek

Könnyű Brokkolileves

Brokkolileves az egyik egészséges levesek közé sorolható kedvenc.Hamar elkészíthető ebédre, vagy akár vacsorára egyaránt.
Tele van C vitaminnal, úgyhogy nem csak felmelegít egy hideg téli napon de az egészségünknek is jót tesz. Az eredeti recept javasolja a leves lepürézését, miután a brokkoli megfőtt. Mivel mi nagyon szeretjük a brokkoli nagyobb darabjait egyben  fogyasztni, így soha nem szoktam lepürézni.
Pürézett állapoban kiváló bébi  ételként szolgálhat.



BROKKOLI LEVES


HOZZÁVALÓK
4 evőkanál vaj
7o dkg friss broccoli
 1 közepes fej hagyma, szeletelve
1 közepes répa, reszelve
2-3 evőkanál liszt
Só, bors ízlés szerint
1 liter húslé
1 dl tejszin


ELKÉSZÍTÉS

A vajat olvasszuk fel egy nagyobb edényben. Adjuk hozzá a feldarabolt hagymát és pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a brokkolit, illetve a reszelt sárgarépát. Ízesítsük sóval és borssal.
Pároljuk a brokkolit és répát kb 8 percig, majd tegyük hozzá a lisztet, kavarjuk el és öntsük fel a húslével. Főzzük kb 15 percig, amíg a brokkoli teljsen megpuhul. Pürézzuk le turmix gépben és öntsük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt és melegítsük 5 percig.
Tálaljuk pirított kenyérdarabokkal.


FORRÁS Food network



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover