Azt hiszem be kell vallanunk, hogy igazán finom pogácsa receptet nehéz találni. Ha szükságed van egy megbízható, sokszor próbált receptre, akkor jo helyen vagy.
Kevdves nagymamám receptjét szeretném megosztani veletek. Ez olyan pogi, amely másnap illetve harmadnap is ( feltéve ha marad ) ugyanolyan omlós marad mint sütés után és nagyszerű vendégváró.
Én próbálok mindíg friss élesztőt használni, de ha nincs kéznél akkor száraz élesztő is tökéletes.
SAJTOS POGÁCSA
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
1 diónyi zsír
1 dl tej
1 kk cukor
5 dkg friss élesztő
2 dl tejföl
1 tojás + 1 tojás a tetejére
Reszelt sajt a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
1, A lisztet és sót kavarjuk össze és morzsoljuk bele a
szobahőmérsékletű margarint.
2, A tejet langyosítsuk fel, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Tegyük félre
kb 2-3 percig
3, A megkelt élsztőt kavarjuk hozzá a liszthez
4, Adjuk hozzá a tojást, tejfölt és a diónyi zsírt.
5. Gyurjuk teljesen össze és hagyjuk kelni 1-1 1/2 órát
6, Mikor megkelt, nyujtsuk ki ujjnyi vastagra és szaggasuk
ki.
7, Tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg sajttal.
8, Előmelegített sütőben süssük 190 fokon, amíg aranybarnára sül.
Jó Étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése