2013. május 18., szombat

Sajtos Pogácsa { nagymami pogácsája }



Azt hiszem be kell vallanunk, hogy igazán finom pogácsa receptet nehéz találni. Ha szükságed van egy megbízható, sokszor próbált receptre, akkor jo helyen vagy.
Kevdves nagymamám receptjét szeretném megosztani veletek. Ez olyan pogi, amely másnap illetve harmadnap is ( feltéve ha marad ) ugyanolyan omlós marad mint sütés után és nagyszerű vendégváró.
Én próbálok mindíg friss élesztőt használni, de ha nincs kéznél akkor száraz élesztő is tökéletes.


SAJTOS POGÁCSA


HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
1 diónyi zsír
1 dl tej
1 kk cukor
5 dkg friss élesztő
2 dl tejföl
1 tojás + 1 tojás a tetejére
Reszelt sajt a tetejére

ELKÉSZÍTÉS


1, A lisztet és sót kavarjuk össze és morzsoljuk bele a szobahőmérsékletű margarint.
2, A tejet langyosítsuk fel, tegyük bele a cukrot  és az élesztőt. Tegyük  félre kb 2-3 percig
3, A megkelt élsztőt kavarjuk hozzá a liszthez
4, Adjuk hozzá a tojást, tejfölt és a diónyi zsírt.
5. Gyurjuk teljesen össze és hagyjuk kelni 1-1 1/2 órát
6, Mikor megkelt, nyujtsuk ki ujjnyi vastagra és szaggasuk ki.
7, Tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg sajttal.
8, Előmelegített sütőben süssük 190 fokon, amíg aranybarnára sül.


                                      


Jó Étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover