Hozzávalói valószinüleg megtalalálhatóak a spájzodban. Ha nincs kéznél kókusz olaj , nyugodtan helyestesítheted bármilyen más olajjal.
Az eredeti receptet kicsit módosítottam...a sütés előtt megkentem a zabpelyhes masszát egy réteg ízesített joghurttal és nagyon kellemes gyümölcs íz adott neki.
Áfonyás Banános Zabpelyhes Szelet
HOZZÁVALÓK
‘
0.5 dl tej
10 dkg
barna cukor
1 ek
lenmagpehely
0.5 dl kókusz
olaj (vagy egyéb olaj)
1 kk vanilia
aroma
2 közepes
banán összetörve
6-7 dkg
szárított vörös áfonya vagy mazsola
Száraz
hozzávalók:
30 dkg zabpehely
10 dkg
kókusz reszelék
1 kk fahéj
5 dkg
barna liszt
1/2 kk sütőpor
1 csipet
só
1 poharas
gyümölcs joghurt
1 tojás
felverve
2 ek liszt
ELKÉSZÍTÉS
Béleljünk
kis egy közepes méretű tepsit zsirpapirral.
Egy
edényben kavarjuk össze a tejet, cukrot, lenmagpelyhet,olajat és vanilia
aromát.
A már
összetört banánhoz adjuk hozzá a szárított áfonyát(vagy mazsolát) és keverjük
össze az elözőleg ősszekevert masszához.
A száraz
hozzávalókat öntsük össze egy külön edényben
és adjuk a bananas masszát hozzá majd öntsük az elkészített tepsibe és egy kanállal lapogassuk le.
A gyümölcs
joghurtot keverjuk ki a felvert tojással és a lisztel. A kikavart joghurtot kenjük a massza tetejére.
Recept:ohsheglows.com
Keverjük össze a folyékony hozzávalókat és lenmagpelyhet
Az összetört banánhoz adjuk hozzá az áfonyát
Adjuk a banános masszát a fenti keverékhez
Mixeljük össze a száraz hozzávalókat.
Tegyük tepsibe és kenjük meg a joghurtos krémmel
Élvezd a fincsi Zabpehely Szeletet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése