2013. február 12., kedd

Áfonyás Banános Zabpehely Szelet



Ez az egészséges zabpehely szelet tökéletes uzsonnaként szolgálhat a család aprajának és nagyjának egyaránt.Akár utravaló uzsinak is csomagolható.
 Hozzávalói valószinüleg megtalalálhatóak a spájzodban. Ha nincs kéznél kókusz olaj , nyugodtan helyestesítheted bármilyen más olajjal.
Az eredeti receptet kicsit módosítottam...a sütés előtt megkentem a zabpelyhes masszát egy réteg ízesített joghurttal és nagyon kellemes gyümölcs íz adott neki.




Áfonyás Banános Zabpelyhes Szelet                   


HOZZÁVALÓK
0.5 dl tej
10 dkg barna cukor
1 ek lenmagpehely
0.5 dl kókusz olaj (vagy egyéb olaj)
1 kk vanilia aroma
2 közepes banán összetörve
6-7 dkg szárított vörös áfonya vagy mazsola
Száraz hozzávalók:
30 dkg zabpehely
10 dkg kókusz reszelék
1 kk fahéj
5 dkg barna liszt
1/2 kk sütőpor
1 csipet só

1 poharas gyümölcs joghurt
1 tojás felverve
2 ek liszt


ELKÉSZÍTÉS

Béleljünk kis egy közepes méretű tepsit zsirpapirral.

Egy edényben kavarjuk össze a tejet, cukrot, lenmagpelyhet,olajat és vanilia aromát.

A már összetört banánhoz adjuk hozzá a szárított áfonyát(vagy mazsolát) és keverjük össze az elözőleg ősszekevert masszához.

A száraz hozzávalókat öntsük össze egy külön edényben  és adjuk a bananas masszát hozzá majd öntsük az elkészített tepsibe és egy kanállal lapogassuk le.

A gyümölcs joghurtot keverjuk ki a felvert tojással és a lisztel. A kikavart joghurtot kenjük a massza tetejére.




Keverjük össze a folyékony hozzávalókat és lenmagpelyhet
Az összetört banánhoz adjuk hozzá az áfonyát
Adjuk a banános masszát a fenti keverékhez 
Mixeljük össze a száraz hozzávalókat.

Tegyük tepsibe és kenjük meg a joghurtos krémmel


Élvezd a fincsi Zabpehely Szeletet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover