Főzzünk lencselevest egy gazdagabb új évért.. Híve vagyok olyan ételek fogyasztásának az új év napján amely szimbolizálja a jó szerencsét és a jólétet.
Sok országban szerte a világon a lencse szerencsés ételnek minősül, mert a kerek lencse szimbolizálja a pénzérméket.
Régota a kedvenc receptjeim listáján szerepel ez a leves . Tulajdonképp azóta főzöm rendszeresen mióta az első gyermekem képes volt ilyen állagú ételt fogyasztani. A receptet az egyik organikus baba szakács könyvemben találtam.Ez a leves kiválóan alkalmas fagyasztásra is ... és ugye semmi sem jobb egy hideg téli napon, mint amikor tudod, hogy egy házi készítésű levest vehetsz ki a fagyasztódból.
Lencseleves
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
¾ csésze kockára vágott hagyma
4 csésze meleg víz
1 húsleveskocka (vegán, csirke vagy marha)
1 csésze kockára vágott sárgarépa
½ csésze kockára vágott zeller
½ lencse -hagyd vízben puhulni 1 órát
2 csésze kockára vágott paradicsom
1 konzerv sűritett paradicsom
Elkészítés:
1. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb edényben
2. Pároljuk a fokhagymát és a hagymát 5 percig
3. Adjunk hozzá vizet, húsleves kockát, sárgarépát és a zellert.
4. Adjuk hozzá a beáztatott lencsét
5. Adjuk hozzá a paradicsomot és sűrített paradicsomot
6. Fedjük le és pároljuk 45 percig
Recept az Everything Organic Cooking for Baby and Toddler könyből
E n j o y , Aniko
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése