2012. december 30., vasárnap

Lencseleves a gazdagabb új évért



Főzzünk  lencselevest egy gazdagabb új évért.. Híve vagyok olyan ételek fogyasztásának az új év napján amely szimbolizálja a jó szerencsét és a jólétet. 
Sok országban szerte a világon a lencse szerencsés ételnek minősül, mert a kerek lencse szimbolizálja a pénzérméket. 
 Régota a kedvenc receptjeim listáján szerepel ez a leves . Tulajdonképp azóta főzöm rendszeresen mióta az első gyermekem képes volt ilyen állagú ételt fogyasztani. A receptet az egyik organikus baba szakács könyvemben találtam.Ez a leves kiválóan alkalmas fagyasztásra is ... és ugye semmi sem jobb egy hideg téli napon, mint amikor tudod, hogy egy házi készítésű levest vehetsz ki a fagyasztódból.



Lencseleves


Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
¾ csésze kockára vágott hagyma
4 csésze meleg víz
1 húsleveskocka (vegán, csirke vagy marha)
1 csésze kockára vágott sárgarépa
½ csésze kockára vágott zeller
½ lencse -hagyd  vízben puhulni 1 órát
2 csésze kockára vágott paradicsom 
1 konzerv sűritett paradicsom


Elkészítés:

1. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb edényben
2. Pároljuk a fokhagymát és a hagymát 5 percig
3. Adjunk hozzá vizet, húsleves kockát, sárgarépát és a zellert.
4. Adjuk hozzá a beáztatott lencsét
5. Adjuk hozzá a paradicsomot és sűrített paradicsomot
6. Fedjük le és pároljuk 45 percig

Recept az Everything Organic Cooking for Baby and Toddler könyből



y , Aniko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pin It button on image hover